Gegrilde bloemkool

Toen ik laatst op Facebook aan het struinen was kwam ik een filmpje tegen van Tasty. En ja, de meeste dingen zien er inderdaad meer dan Tasty uit. Zo ook deze bloemkool die in zijn geheel in de oven gaat. Na drie kwartier zag hij er prachtig gebruind uit, de roomboter en peterselie spatten van het filmpje af en een kwartier later zou je een heerlijke gegrilde bloemkool hebben.

Wil je het filmpje ook zien? Klik dan hier.

Ook maar eens doen dus… wellicht dat de oven uit het filmpje heel anders werkte, maar die van mij zag er niet zo mooi bruin uit en was ook niet heerlijk ‘mals’, maar nog meer dan een ‘bite‘. De smaak was wel heerlijk, dus dat doen we gewoon nog maar eens een keer en dan voorkoken of langer in de oven. Daar ben ik nog niet uit!

 

Hoe dan ook, het filmpje vond ik té smakelijk om niet te delen.

Gegrilde bloemkool

Gegrilde bloemkool

Kook: 1 uur

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • boter (Vioblock), flinke klont
  • handvol peterselie, krul
  • olijfolie
  • peper en zout
  • citroen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg hier de bloemkool in zijn geheel op. Giet er wat olijfolie overheen, peper en zout uit de molens erover, beetje inwrijven en verpak de hele bups in een ander vel bakpapier.
  • Zet de bloemkool drie kwartier in de oven (bij mij moest het langer, dus check goed voordat je gaat eten).
  • Haal de bloemkool uit de oven, verwijder het bakpapier en giet de gesmolten boter met peterselie erover. Nog een kwartier terug in de oven.
  • Knijp er vlak voor het serveren wat citroen boven uit.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie