Adana kebab

En dan heb je ineens een nieuwe Le Creuset pan erbij! Dan moet daar natuurlijk meteen iets in gemaakt worden. De pan is o.a. geschikt om risotto in te maken, maar helaas: risotto is aan ons niet echt besteed. Denk, pieker en peins en dan Eureka! Het zou een soort van pilav gaan worden. En wat is er nu lekkerder bij pilav dan deze overheerlijke kebab?!

Wat er bij te eten

Uiteindelijk is het een mix geworden tussen pilav en biryani, mét kebab natuurlijk! En om eerlijk te zijn was dit de eerste keer dat ik een kebab maakte die zo ontzettend goed is bevallen dat ik het zeker vaker ga maken.

TIP: maak er een lekkere uiensalade bij van flinterdunne ringen rode ui, peper, zout, sumac (gewoon bij de supermarkt te koop) en olijfolie.

Gehaktstaaf

Adana kebab

Kook: 25 minuten
Porties (aanpasbaar):4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram lamsgehakt
  • 300 gram kalfsgehakt
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • ½ el koriander
  • ½ el gemalen komijnzaad
  • 2 tl cayennepeper
  • peper en zout

Instructies

  • Rasp de ui grof en pureer de rode paprika.
  • Pak een grote kom en mix hierin alle ingrediënten.
  • Verdeel het gehakt in vier delen en kneed hier gelijkmatige staven van. Leg ze afgedekt in de koelkast, ca. 2 uur.
  • Zet de grill aan of verwarm een grillpan en smeer de kebabs in met wat olie.
  • Grill ze ongeveer 15 minuten en keer ze regelmatig.

Persoonlijke notities

Voedingswaarden

Energie: 408kcal | Koolhydraten: 5gr | Eiwit: 36gr | Vet: 26gr | Waarvan verzadigd: 11gr | Waarvan onverzadigd: 2gr | Cholesterol: 140mg | Zout: 354gr | Vezels: 1gr
Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie